HÁZIREND

Házirend 2017

A SZIN-en kevés szabály van, de fontosak és erőfeszítés nélkül betarthatóak, kérjük, ezt figyelembe véve tekintsétek át a házirendet!
A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a rendezvényre történő belépésre, ha elfogadod a SZIN házirendjét, és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzik.
Hogyan léphetsz be a fesztiválra?

A bérlet 2017. augusztus 22-én (kedd) 17 órától augusztus 27. (vasárnap) 12 óráig érvényes. Napijeggyel belépni a rendezvényre az adott nap 9 órakor lehet, a napijegy másnap reggel 9 óráig jogosít fel a bent tartózkodásra.
A sátorjeggyel rendelkezőknek lehetőségük van augusztus 22-én 17 órától beköltözni a fesztivál területére.
A bérletedet és napijegyedet belépéskor karszalagra cseréljük, amit az érvényessége ideje alatt mindvégig a csuklódon kell viselned. Ezt a rendezők ki- és belépéskor, illetve a Partfürdő területén folyamatosan ellenőrzik. Amennyiben a belépőjegyed/karszalagod már nem érvényes, de még szívesen maradnál a rendezvényen, akkor a jegypénztárban tudsz újabb karszalagot vásárolni. Ha érvénytelen a karszalagod, és nem vásárolsz újat, köteles vagy elhagyni a rendezvény területét!
Pénztártól való távozás után a jeggyel, fizetett illetve a visszaadott pénzösszeggel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el!
Az esetleges kedvezményeket csak a megfelelő jogosultság igazolása után áll módunkban biztosítani.
100 cm alatti gyermekek szülői felügyelettel ingyenesen látogathatják a rendezvényt.
A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható!
Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek!
A sérült, átragasztott, elvágott, megbontott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb. karszalag érvénytelen!
A megrongálódott karszalagot nem cseréljük, az elhagyottat nem pótoljuk.
A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen eljárást indítunk.
A programváltozás jogát fenntartjuk. A program esetleges változása miatt, a bérlet vagy a napijegy ára nem igényelhető vissza.
Esőnap nincs, a fesztivál rossz időjárási körülmények között is megtartásra kerül!

Mire nincs szükség a SZIN-en?

A SZIN-en nem lesz szükség üvegtárgyakra, ütő-, vágóeszközökre, esernyőre, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyra. Ezeket a rendezvény területére bevinni TILOS!
A hatályos jogszabályok szerint nem tarthatsz magadnál ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárgyat (8 cm-nél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray, ólmosbot stb.), ez szabálysértésnek minősül. Amennyiben ilyen eszközöket találnak nálad a rendezők, úgy azokat jogukban áll elkobozni tőled.
Alkoholos italt semmilyen mennyiségben, üdítőt és ásványvizet maximum 0,5 literes műanyag palackban, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiségben nem lehet behozni rendezvény területére! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki megőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak.
Tilos továbbá tűz- és robbanásveszélyes anyagok (gázpalack, kempingfőző, hajtógázas dezodor, stb.) behozatala.
Távozáskor a leadott tárgyakat kérésre visszaadják. 

Akik segítenek, ha gondod támad a rendezvényen

A vendéglátással, a rendezőkkel, vagy bármi mással kapcsolatos észrevételeiddel, panaszaiddal, ötleteiddel az Információs Pontok munkatársaihoz fordulhatsz. A térképen találod a helyüket.
Amennyiben elveszett valamid, akkor azt keresd szintén az infópontoknál, és ha találsz valamit, akkor azt is ide, vagy az Elkobzott tárgyak gyűjtőpontján add le. Köszönjük!
Az infópontok és a csomagmegőrzők 0-24 óráig üzemelnek.
A VIP pénztár 10-24 óráig üzemel! Nyeremény- és közreműködői voucherek beváltására itt van lehetőség a nyitvatartási időben.
A SZIN a működési rend betartása érdekében személy-és vagyonvédelmi szolgálat közreműködését veszi igénybe.
A személy- és vagyonőrök az 2005. évi CXXXIII. tv. 26 és 27§ alapján jogosultak a SZIN bejáratánál és egész területén csomagátvizsgálásra, meghatározott személyek eltávolítására, belépésük megakadályozására. Amennyiben szükségesnek ítélik, jogosultak a területre belépők ellenőrzésére fegyver-, illetve robbanóanyag-kutató műszert alkalmazni és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök bevitelét megtiltani. A személy- és vagyonőr jogosult a rendes működés, illetve a rendezvények megtartását akadályozó vagy zavaró, annak biztonságát veszélyeztető, illetve az ott jogellenesen tartózkodó személyt kilétének igazolására felszólítani, a rendezvényen való részvételét megtiltani, távozásra felszólítani, amennyiben az érintett személy ennek nem tesz eleget, és az élet- és vagyonbiztonság érdekében szükséges, a rendezvényről kivezetni. A személy- és vagyonőr jogosult a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a cselekmény abbahagyására felszólítani, a cselekmény folytatását megakadályozni, az elkövetőt elfogni és a birtokában lévő, bűncselekményből származó vagy annak elkövetéséhez használt dolgot, illetve támadásra alkalmas eszközt elvenni. Az elkobzott tárgyak megőrzésre kerülnek, de személyenként nem tudjuk nyilvántartani őket. Amennyiben az elkobzott tárgyak legálisak, kilépéskor visszakaphatóak.
Az info@szin.org címre írd meg az ötleteidet, problémáidat, melyet előre köszönünk! 

Mit nem szabad a SZIN-en??? 

A rendezvényről hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben.

Fényképezni szabad, de kép- és hangfelvételt a rendezvényről csak a rendezők írásos belegyezésével lehet készíteni, fényképezni szabad.
A SZIN területén a rendezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi- vagy reklámtevékenységet folytatni!
A büfékben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal nem szolgálunk ki!
Szeszes itallal és dohányáruval 18 év alatti személy nem szolgálható ki. Ennek érvényre jutása érdekében a pultoknál való kiszolgálás során az életkor okmánnyal történő igazolására hívható fel a vendég. (2005. évi CLXIV tv 5. §, 7. pont)
 
14 év alatti kiskorúak a SZIN területén csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak. 14 és 18 év közötti kiskorúak 22 óra után csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak és léphetnek be a SZIN területére. A szabályok betartatása érdekében a személyzet jogosult a belépni szándékozókat az életkoruk igazolására felhívni – az életkor igazolása nem kötelező, azonban az életkor önkéntes igazolásának hiányában a látogató tudomásul veszi, hogy a SZIN területére nem léphet be.
 
A SZIN területéről eltávolítható az a személy, aki más személyek életét, testi épségét, vagyoni jogait, vagyontárgyaik épségét, a környezetet veszélyeztető, ill. garázda, vagy rendőri intézkedésre alapul szolgáló magatartást tanúsít, más társadalmi csoportok tagjai ellen uszít, vagy agresszív magatartásával a közönségen belül békétlenséget szít.
 
Eltávolítható az a kiskorú is, aki szülő felügyelet nélkül tartózkodik 22 óra után a területen.
 
Akit a fentiek alapján a SZIN területéről neki felróható okból eltávolítottak, a jegy/bérlet árát nem igényelheti vissza.
Felhívjuk figyelmedet, hogy kábítószer fogyasztása a hatályos jogszabályok szerint TILOS!
Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek!
A Tiszában fürödni csak nappal, kizárólag a kijelölt szabad strandon lehet. A Tiszába ugrálni tilos!
 
A rendezvényen extrém hang - és fényhatás érheti a látogatókat, így azon fesztiválozók, akik erre különösen érzékenyek, külön figyelemmel tartózkodjanak a színpadok közelében!
A szervezők nem vállalnak felelősséget a személyekben, vagy anyagi értékekben esetlegesen keletkező károkért.
A SZIN munkatársainak, a rendezőknek, a rendőrségnek és tűzoltóknak, katasztrófavédelemnek az utasításait minden látogató köteles végrehajtani.
A Partfürdő területére állatot behozni nem lehet.
A fesztivál területén lakókocsival kempingezni nem lehet!
A fesztiválon a biztonságod érdekében tilos a "body surf" (amikor a közönség egy-egy rajongót a csápoló tömeg feje fölött, kezével továbbít a színpad felé.) Ha ez mégis előfordulna veled, sajnos el kell hagynod a rendezvény területét!
A Partfürdő területére járművel behajtani tilos (kivéve a külön engedéllyel rendelkezőknek)!
Felhívjuk a figyelmedet, hogy a rendezvény területén csomagmegőrző működik, amit 200 Ft ellenében használni tudsz. Csak az itt elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget a biztonsági szolgálat! A máshol hagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk, ezért javasoljuk a megőrzők használatát! Keresd a térképen a helyét! A csomagokban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni (pénz, telefon, iratok). 
 
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Jó SZINezést mindenkinek!