Hír részletek

Bréking: a Prodigy új lemezével a SZIN-re jön

Egy újabb világsztárral bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora: a hazai közönség Szegeden hallhatja először élőben a Prodigy legújabb albumának dalait és természetesen ott lesznek a brit csapat ismert slágerei is. A szervezők három hazai koncertet is közzétettek: jön Majka, a Cloud9+ és a Subscribe/The Biebers. A SZIN augusztus 28-31 között lesz Szegeden, a Tisza-parton.

Az idei SZIN nemzetközi sztársorára jellemző, hogy legfrissebb albumaikat a szegedi fesztiválon mutatják be először élőben a hazai közönségnek. A Clean Bandit – az ismert dalok mellett – a ‘What is Love?’ hanganyagát hozza, a szívtipró Alvaro Soler a nagy slágereket a tavaly napvilágot látott Mar De Colores című lemez dalaival dúsítja.

A most bejelentett headlinert, a Prodigy-t a hazai közönség már jól ismeri, ezúttal azonban olyat hallhatunk Szegeden, mint még soha. A brit zenekar a No Tourists című, tavaly évvégén napvilágot látott stúdióalbum dalait is felvonultatja. A lemez egyrészt hozza a megszokott Prodigy zenei világot, de felkerültek kísérletezőbb dalok is. Az biztos, hogy a SZIN  – nem csak ezért – kihagyhatatlan lesz idén, amikor meghallgathatjuk azt, amiről a kritika így írt: „… tömény pörgés az elejétől a végéig, kegyetlen jó ütemekkel, földbe döngölő dobokkal és mély basszusokkal.” Mindezt egyedi, látványos show-elemekkel tálalva.

A hazai fronton is beerősített a SZIN. A tavalyi, sokat cikkezett koncertje után ismét a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadára lép az ózdi hős, Majka. Szintén a Tisza-parti bulin lép fel a nagy fesztiválkedvenc, a Cloud9+, illetve 2019-es néhány koncertje közül az egyiket Szegedre hozza a Subscribe / Illetve a szegedi közönséget is megpörgeti a fesztiválhangulatban igen erős The Biebers.

Kedvezményes bérleteket még február 28-ig lehet venni, mindössze 19.990 forintért, a szegedi az IH rendezvényközpontban vagy akár kényelmesen otthonról a fesztivál weboldalán, a www.szin.org-on.

Vissza