Hír részletek

#JÓÜGY, jótékonykodhat a repoharával!

Először a Szegedi Ifjúsági Napokon volt repohár, rögtön hatalmas siker lett. Most újra repoharazhatunk a SZIN-en, sőt, a végén jótékonykodhatunk is – csak vissza kell váltani.

2009-ben nagy újdonság volt a Szegedi Ifjúsági Napokon a repohár. A fő cél a környezetterhelés csökkentése volt, a bevezetésének az évében több mint harminc százalékkal csökkent a szemét mennyisége a Partfürdőn. A fesztiválozónak egy örök emlék is a repohár. Ez most visszatér, de nemes ügyet is lehet vele szolgálni

– A repohár idén egy ötszázas lesz. Az első ital megvásárlásakor lehet megvenni. Ha a fesztivál végén úgy dönt a látogató, hogy vissza szeretné váltani a poharat, akkor ezt a bejáratnál lévő visszaváltó ponton teheti meg. Bár a repoharak egyedi dizájnnal készültek, egy igazi emlék annak, aki hazaviszi. Négyszáz forintot adunk vissza a repohárért, száz forintot pedig a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai kapják meg. Nekünk ez most a jó ügyünk, a nemes célunk – mondta Kolonics Erika, a fesztivál főszervezője.

Kolonics Erika azt is mondta, a repohár mellé mindenki kap egy tokent vagyis zsetont is. A kettő együtt érvényes, ezzel igyekeznek megakadályozni a szervezők a repohárnepperkedést. Azaz, akkor tudjuk visszaváltani a repoharat, ha a tokent is felmutatjuk hozzá. Ugyanis számos fesztiválon szabályos iparág alakult a repoharakra, nagyon sokan gyűjtötték a poharakat és akár ötvenesével vitték vissza a visszaváltó pontokra.

Legalább ilyen fontos: a Szegedi Ifjúsági Napokon idén is szelektíven gyűjtik a hulladékot.

Szeged, 2021. 08. 22.

Vissza