Hír részletek

SZIN-es Rádió 88 szülinap: végre újra megtelt a nagyszínpad előtti tér

Kifogástalan koncerttel ünnepelte a Bagossy Brothers Company a 31 éves Rádió 88-at a Partfürdőn: mi már a SZIN-en éreztük magunkat a nagyszínpad előtti tömegben. A harmincadik születésnapját a világjárvány miatt nem tudta méltóképpen ünnepelni Szeged kedvenc rádiója, úgyhogy a harmincegyediket nyomták meg a Szegedi Ifjúsági Napok segítségével, és elég jól sikerült.

Úgy ért véget az idei Deja Vu Fesztivál vasárnap hajnalban, hogy valójában nem ért véget, de mégis. Ennek a mondatnak elsőre talán semmi értelme, de máris érthető, ha tudja az ember, hogy a Rádió 88 nagyszabású születésnapi buliját vasárnap, nyolcadik hónap nyolcadikán ugyanott, a Szegedi Partfürdőn tartották úgy, hogy meghagytak mindent a Deja Vu helyszíneiből, amire szükség volt, és a Szegedi Ifjúsági Napokkal együttműködve szerveztek egy jó nagy bulit. Maradt a nagyszínpad, maradtak a faházak a sörcsapokkal, bárpultokkal, maradtak a pizzás, gyrosos és egyéb kajás standok, és maradt a VIP is, sőt, ezen az estén talán még VIP-ebb volt a helyszín mint korábban: a rádió a vendégeit étellel, itallal várta, és a nagyszínpad zárása után két remek DJ, a csodálatos Big Bill és a pofátlanul sármos Freddyboy zenéltek egészen éjfélig.

Korábban egyébként már a szomszédban, a nemrég gyöngyörűen és nagyon menőn felújított Lapos Beachen is ment a buli: a strandoláshoz a rádió környékén mozgó fiatal dj-k zenéltek, aztán kezdésnek a nagyszínpadon is játszottak egy kicsit Freddyék, majd a szegedi Chimpull, a Gypos Circus és végül az utóbbi években szupernépszerű Bagossy Brothers Company léptek fel, utóbbiaknak ez volt az egyetlen koncertje idén nyáron Szegeden és a környéken. Ez azt jelenti tehát, hogy a SZIN-en sem lesz ott a sztárzenekar, így viszont azok is hallhatták őket, akiknek hiányoztak volna a hagyományos nyárzáró fesztiváli line up-jából.

Nem tudok nem kitérni a szülinappal kapcsolatosan egy bosszantó körülményre, arra, hogy a Facebookon és egyéb helyeken korábban viszonylag sokan kezdtek el arról okoskodni, hogy mégis mit képzel magáról a Rádió 88, hogy a születésnapjára pénzért lehet csak bemenni, ráadásul ötezer forint körül van a belépő. Innen üzenem az örökös fanyalgóknak és szórakoztatóipari szakértőknek, hogy:

  • helyszín,
  • színpadtechnika,
  • reklámköltségek,
  • a kiszolgálószemélyzet és
  • a fellépők gázsija

Ezek például mind olyan dolgok, amiket születésnap ide vagy oda, nem lehet megspórolni, és amikről valószínűleg a sok kommenthuszárnak fogalma sincsen, hogy micsoda tételeket jelentenek. Persze, kifizethette volna a születésnapos, igaz? Mondják ezt azok, akik közben sírnak, hogy mennyire nehéz helyzetbe hozta őket a covid. Na, hát az van, hogy a születésnapost is, meg mindenkit is, és már önmagában az elég nagy bevállalás, hogy egy olyan, viszonylag kis cég, mint a Rádió 88, 2021 nyarán megszervez egy akkora volumenű bulit, mint ez a születésnap. Anélkül, hogy bármi olyat bárki orrára kötnék, amihez semmi köze, halkan megsúgom: az idén 31. éves rádió és tulajdonosai nem kaszáltak ezen a születésnapon akkorát, mint egyesek képzelik, sőt még annál kisebbet sem.

És akkor most foglalkozzunk lényeggel: a Chimpull és a Gypo Circus is tisztességes, szórakoztató koncertet adott az elején még szálldogáló, egyre gyarapodó közönségnek, és bár mindenki tudta, hogy nem ők az este sztárjai, de ez senkit sem zavart, kifejezetten jó előzenekarok voltak mindketten.

Aztán jött napjaink egyik legnépszerűbb magyar zenekara, a Bagossy Brothers Company, akik adtak egy abszolút tisztességes, teljesen élő, közel másfél órás nagykoncertet, eljátszották az összes nagy slágerüket, bemutatták az új albumuk dalait, és kiderült róluk, hogy nemcsak jóképű srácok Erdélyből, hanem halálprofi zenészek, akik remekül bánnak a közönséggel, sőt, a szentimentális popdalokon túl a bulizáshoz is értenek, az énekes pedig élőben is úgy énekel, hogy abba egész egyszerűen lehetetlen belekötni.

Engem nem különösebben hatottak meg az elmúlt években a Bagossy Brothers Company érzelmes, nyilvánvalóan hatásvadász dalai, ugyanakkor semmi különösebb bajom sem volt velük, ezt a koncertet látva viszont most átkerültek nálam a kifejezetten szimpatikusok listájára, azok közé a magyar sztárzenekarok közé, akiket szerintem máskor is gond nélkül meghallgatnék bárhol. Csak mondom: elég rövid ez a lista.

A rádió és a Szegedi Ifjúsági Napok csapata amúgy kiosztott egy rakás, teljes arcot takaró papírmaszkot a közönségnek, mindenki kapott egyet a bejáratnál, amivel egyrészt nyerni lehetett a koncertek utáni sorsoláson, másrészt baromi jó látvány nyújtott, amikor a Bagossyék koncertje közben több ezer ember ezeket magasba emelve, ezekkel integetve bulizott. Ja, és legyezőnek is jó volt, merthogy az elmúlt napok legmelegebb estéje volt a vasárnapi.

A koncertek és az ajdánéksorsolás után a közönség nagy részének véget érte az este, a Rádió 88 vendégei viszont bulizhattak még a VIP-helyszínen éjfélig a korábban már említett két Gyönyörű Faszi, Big Bill és Freddyboy zenéjére, akik megmutatták, hogy „rádiós bulizenét” is ugyanolyan jó érzékkel és stílussal tudnak játszani, mint hajnali menetelős veretést a Hungiban, klasszikusokat a Deja Vu-n, vagy bármit szinte bárhol.

Olyan volt az egész este, mintha hirtelen ugrottunk volna 2,5 hetet az időben, és a SZIN-en találtuk volna magunkat, azon a fesztiválon, amit legalább annyira várunk már, és vár Szeged, mint a Deja Vu-t várta. Jó volt ez a kis előzetes, annyira, hogy három napnyi fesztiválozás és egy Rádió 88-as SZIN-es születésnap után most simán azonnal beneveznék a SZIN 5 napjára is, pihenni meg majd pihenek, ha öreg leszek!

Szóval, a hangulat egész este kifogástalan volt. Még minimum további 31 évet kívánunk a Rádió 88-nak!

Találkozunk az ötnapos SZIN-en augusztus 25-étől!

Forrás: https://szeged.hu/hirek/44065/kifogastalan-koncerttel-unnepelte-a-bagossy-brothers-company-a-31-eves-radio-88-at-a-partfurdon-mi-mar-a-szin-en-ereztuk-magunkat-a-nagyszinpad-elotti-tomegben

Vissza